Evolutia instrumentelor de creditare a facut ca tot mai multe persoane si firme sa se imprumute pentru realizarea unor invetitii atat in domeniul imobiliar, cat si in zona afacerilor persoanele pe care le-au initiat. Asa cum este de asteptat in viata de zi cu zi, evenimentele se succed cu rapiditate, iar aparitia unor crize de orice tip care afecteaza platile la termen, au nevoie de rezolvari care se concretizeaza prin refinantari pentru valoarea ramasa de rambursat.

 

De cele mai multe ori o afacere nu este privata de perioade de scadere in care profitul obtinut poate sa nu mai faca fata si ratelor scadente ale imprumutului pe care administratorul l-a contractat. In astfel de situatii calea cea mai potrivita de urmat pentru a nu reduce activitatea si nici personalul, este procedura de refinantare pentru creditarea aflata in curs, in scopul evident de a reduce presiunea care este exercitata asupra firmei si veniturilor aflate intr-o perioada de scadere. Cei mai multi dintre antreprenori aleg aceasta varianta si in mare majoritate din situatii este o solutie salvatoare, care lanseaza si aduce societatea in postura de a produce si incasa din nou veniturile atat de necesare platilor lunare. O incetare a platilor ratelor pentru o perioada mai lunga de timp, doar in speranta ca vor aparea incasarile asteptate, poate avea finalul neasteptat, acela de inchidere si lichidare a societatii.

 

In extrema opusa se regasesc sumele atrase de catre persoanele fizice care se constituie in multe cazuri din valori mai mici ce sunt imprumutate prin credit nevoi personale. Insasi titulatura acestui tip de credit arata ca sumele primite sunt utilizate pentru diverse necesitati de conjunctura, atat in domeniul reamenajarii si/sau reabilitarii locuintei, a cumpararii de bunuri de folosinta indelungata, aplicarea la diverse forme de invatamant si chiar atunci cand este necesar pentru primirea unor servici medicale speciale.

 

Si in situatia acestui tip de creditare pot aparea situatii in care beneficiarul ajunge sa nu mai poata sustine valoarea ratei lunare a imprumutului, drept pentru care se indreapta care o refinantare credit.

 

Pentru oricare forma de imprumut aveti de platit o rata, importanta platii la termen va scuteste de posibilitatile ulterioare prin care bancile ar putea sa nu va mai primeasca dosarul de credit. Cu toate acestea un imprumut luat trebuie achitat pentru a nu ajunge in situatie executarii silite a bunurilor sau mai rau a proprietatii in cazul unor credite ipotecare. Variantele pe care le aveti la dispozitie pentru continuarea platilor sunt evident de luat in seama si pot fi mai usor accesate prin intermediul unor firme specializate care isi ajuta clientii de a primi cele mai rentabile refinantari credite.

 

Fie ca sunteti persoana fizica care a imprumutat sume mici pentru scopuri persoanle, fie ca sunteti administratorul unei firme de microproductie si aveti de restituit un credit cu care ati cumparat utilaje pentru productie, nu aveti de cele mai multe ori avantajul de a cunoaste toate detaliile financiare si demersurile potrivite care trebuiesc facute pentru a vi se aproba dosarele de refinantari credit. Pentru acest motiv apelati fara ezitare la profesionisti pentru ca acestia detin si manevreaza in interesul solicitantului interfatarea intre acesta si banci, obtinand costuri mai mici pentru procesul de reesalonare a creditului si timpi cu mult mai redusi pentru aprobarile necesare. Cu cat timpul de repornire a platilor este mai redus, cu atat riscul de insolventa scade proportional si sumele atrase prin creditul initial pot avea efectul dorit.

Comments are closed.